Experiences in Zanzibar

In this topic I will write about our Zanzibar tours and experiences. First tour that we took in Zanzibar was snorkeling tour to Mnemba atoll. Mnemba Island is a popular scuba diving site, with a wide variety of corals and associated species, as well as occasional sightings of larger species such as turtles and dolphins. Calm conditions are most frequent in November and March, with maximum visibility. The island itself is privately owned and can be visited only as a guest. If non-guests accidentally set foot on the island, a hefty fine is charged.

We used One Ocean company and I think that was a good decision because their equipment was very good and staff experienced. Our day started at 8 am when we gathered in their place in Matemwe. As there was a low tide at that moment we used a dala dala (minibus) to drive a little bit closer. When we reached the beach we changed clothes and went on a small boat which took us to the bigger boat. Two different spots and some snacks between them. There was 16 people + crew. Most of them went scuba diving. The place itself was really nice – lots of colorful fishes and corals. Our guide showed and explained us everything. The best thing was that we were really lucky. The moment we were snorkeling the dolphins came and we literally could swim with them. Our trip lasted about 5 hours and cost 45 dollars per person.

Our second tour was with Zanzibuggy. Day full of adrenaline, new knowledge and fun experience. The buggy tour started from the village Nungwi. Total there were 5 buggys on that day. As it had rained in the night the roads were little bit muddy and this made the ride even more fun. Watch a short VIDEO about our bumpy ride. The tour lasted about 3 hours and cost 120 dollars per buggy. On the tour we stopped at many places to see how locals live. First stop was on one beach which is and was a smuggling center. Our guide explained us how locals stayed there, how they cooked and prepared fresh coconut. We made many smaller stops where we had some refreshments and could try some local snacks. One bigger stop was in a fisherman village where they showed how sailors live in fishing camp and how they fix their boats.

Our third tour was to visit the Seaweed Center in Paje. This one I really liked because I am a big fan of natural body products. When we arrived there we first got a refreshment  drink. After that we went to the beach to watch the seaweed farm. They will explain to you how everything works and let you taste some seaweed.

After our tour on the beach we went back and tasted a seaweed juice. Then they took us to see their little factor where they make soap, body scrub, body oil and body lotion.

There is a small shop from where you can buy the local products. Of course I came away from there with body lotion, body scrub, body oil and 4 different soaps. Never enough for me! The tour costed only 10 dollars.

20180323_071142

We also went on a spice tour because Zanzibar is a spice island and it is very interesting to know how everything grows. For example they showed us aloe, different peppers, plant from which you can make henna, natural lipstick, lemongrass, pineapple, cocoa, oranges and much more. In addition to spices they also gave us different fruits for tasting.

As this place is made for tourist they will try to entertain you and earn some tip that way. One guy showed how to climb on a coconut tree and gave us coconut milk. One younger guy made us different decorations. The tour costed 45 dollars per person. When there is more than one person you get a discount. So we payed 35 dollars per person.

As we decided to rest as much as we could we didn’t do any other tours. There are some other interesting tours that would be interesting to experience. For example visit the Jozani Forest where lives Zanzibar red colobus monkey, one of Africa’s rarest primates, with perhaps only 1,500 existing. There are lots of water sport opportunities too. So everybody can find something which suits them.

 

 

Loe eesti keesles:

Selles peatükis räägin ma Sansibari ekskursioonidest ja kogemustest. Esimese tegevusena võtsime ette snorgeldamise Mnemba atollis. Mnemba saare ümbrus on populaarne sukeldumiskoht, sest sealt võib leida hulga koralle ja nendes elutsevaid värvikirevaid liike. Hea õnne korral võib kohata ka suuremaid liike nagu kilpkonnad ja delfiinid. Kõige parem aeg minna on kas novembris või märtsis, sest siis on vesi kõige rahulikum ja nähtavus parim. Saar ise on eraomandis ja seal paikneb ainult üks hotell. Kui sa ei ole vastava hotelli külastaja, siis ei tasu saarele minna, sest sellele võib järgneda kopsakas rahatrahv.

Meie kasutasime One Ocean agentuuri ja arvan, et see oli hea otsus. Võrreldes teiste laevadega oli kindlasti meil parim varustus ja väga kogenud ning toredad juhendajad. Meie päev algas kell 8 hommikul kogunemisega nende baasis, mis asus Matemwe külas. Kuna sellel hetkel oli mõõn, siis alustasime oma päeva dala dalaga (minibuss), mis viis meid järgmisesse randa. Rannal vahetasime riided (kellel vaja) ja läksime väikese mootorpaadi peale, mis viis meid omakorda suurema laeva peale. Kokku oli meid 16 turisti + meeskond. Enamus turiste läks muidugi sukelduma, kuid mitte meie. Päev nägi välja selline, et esmalt snorgeldasime ühes kohas, siis vahepeal olid kerged snäkid, pärast mida jätkasime snorgeldamisega. Koht ise oli väga lahe, palju erinevaid kalu ja muid elukaid. Hea oli selle juures see, et meie giid juhtis igale elukale tähelepanu ja seletas, kellega tegemist. Päeva parim osa oli muidugi see, et meil vedas tohutult. Nimelt ajal kui snorgeldasime ilmusid välja delfiinid ja me saime koos nendega ujuda. Kokku kestis meie seiklus 5 tundi ja maksis 45 dollarit nägu.

Meie teine ettevõtmine oli organisatsiooniga Zanzibuggy. Päev täis adrenaliini, uusi teadmisi ja lahedaid kogemusi. Tuur algas külast Nungwi ja kokku oli sellel päeval 5 buggy. Kuna eelmisel ööl oli vihma sadanud, siis olid teed natukene mudased, mis muutis selle kõik veel toredamaks. Vaata lühikest VIDEO sellest rappuvast (aafrika massaž) sõidust. Tuur ise kestis umbes 3 tundi ja maksis 120 dollarit masin. Meie otsustasime võtta ühe buggy kahepeale. Sõites tegime väga palju peatusi, kus meile tutvustati kohalikku elu, põllumajandust ja saime proovida erinevaid snäkke. Näiteks peatusime ühes rannas, kus oli salakauba vedajate kohtumispunkt. Seal nägime, kuidas salakaubitsejad puhkavad, teevad süüa ja isegi puhastavad kookost. Pikem peatus oli veel kalurikülas, kus nägime kalurite onne ja kuidas mehed paate parandavad.

Meie kolmas ekskursioon oli vetika keskusesse (Seaweed Center), mis asus Pajes. See meeldis mulle eriti, sest ma olen igasuguste looduslike kehahooldustoodete suur fänn. Saabudes pakuti meile kohe jahutavat puuviljamahla, millele järgnes jalutuskäik randa. Rannas sai näha tõelist vetikakasvandust, tutvuda kasvatamise tehnoloogiaga ning ka vetikaid maitsta.

Pärast jalutuskäiku rannal ootas meid värskendav vetikamahl ja ekskursioon väiksesse tehasesse, kui seda saab sellise nimega nimetada. Seal valmistavad nad kõiki oma tooteid (seebid, kehakoorijad, õlid, kreemid).

Olemas on ka väike pood, kust saab kohalikku toodangut ka endale soetada. Muidugi ei jätnud ma seda võimalust kasutamata ja ostsin omale 4 erinevat seepi, kehaõli, kehakoorija ja kehavõi. Selliseid asju pole kunagi liiga palju! Kogu ekskursioon maksis vaid 10 dollarit.

20180323_071142

Loomulikult käisime tutvumas ka vürtsidega, sest tegemist on ju ikkagi vürtsisaarega. Väga huvitav oli vaadata ja saada teada, kuidas mingi asi kasvab. Näiteks näidati meile aloet, erinevaid pipraid, taime, millest valmistatakse hennat, “looduslikku huulepulka”, sidrunheina, ananasse, kakaod, apelsine ja palju muud. Lisaks vürtsidele saime proovida ka puuvilju.

Kuna koht on ikkagi eelkõige mõeldud turistidele, siis püüavad nad nii palju kui võimalik sinu meelt lahutada, et endale nii lisaraha saada. Näiteks näitas üks kohalik meile, kuidas ta palmi otsa ronib ja siis pakkus kookosemahla. Üks noorem poiss aga valmistas meile igasuguseid kaunistusi. Ekskursiooni hind on 45 dollarit nägu, kuid mida rohkem on inimesi, seda odavam pilet. Kahekesi minnes pidime maksma 35 dollarit inimese kohta.

Kuna meil oli reisi eesmärgiks palju puhata, siis seda sai ka tehtud ja seega jäi meil osa asju tegemata. Näiteks võiks külastada veel sellist kohta nagu Jozani mets, kus elab väga haruldane ahviliik red colobus, mida arvatakse olemas olevat veel ainult 1500 isendit. Loomulikult leiavad saarelt väga palju tegevust veespordisõbrad. Seega midagi igaühele.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: